powrót

TENDERYZATOR TN - 700

Opis

Tenderyzator przeznaczony jest do mechanicznego nacinania elementów mięsnych w celu zwiększenia powierzchni wchłaniania solanki. W efekcie tego zabiegu mamy większą wydajność końcową wyrobu, znacznie lepsze związanie plastrów, mniejsze ubytki termiczne. Tenderyzator przeznaczony jest do takich produktów jak: szynka, mięso kulinarne, steki, sznycle.
Skutecznym jest zastosowanie mechanicznej tenderyzacji surowca w połączeniu z masowaniem, obróbką fermentacyjną i leżakowaniem w trakcie dojrzewania. 

Charakterystyka:

  • Mechanizm tenderyzacji – głowica z nożami tenderyzującymi.
  • Wykonanie konstrukcyjne całkowicie ze stali kwasoodpornej.

Wyposażenie standardowe:

  • Koła do przemieszczenia urządzenia.
  • Trzystopniowy regulator grubości warstwy tenderyzacji dla mięsa ze skórką i bez.
  • Głowica nożowa z płynną regulacją prędkości.
  • Panel sterowania.

TENDERYZATOR ТN - 700

Ilość noży tenderyzujących

szt.

833

Średnica noży

mm

4

Wydajność

kg /h

do 4000

Ilość cykli

ob./min

15÷30

Szerokość transportera

mm

600

Maksymalna wysokość ciętego produktu

mm

150

Moc całkowita

kW

3

Napięcie i częstotliwość zasilania

V, 50 Hz (3P+PE)

3 × 400

Moc akustyczna

dB(A)

70

Ciśnienie sprężonego powietrza

MPa

0,6 ÷ 0,8

Zapotrzebowanie sprężonego powietrza

m3/h

do 1

Masa

kg

450

Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.