TENDERYZATOR TN - 700
Opis
Tenderyzator przeznaczony jest do mechanicznego nacinania elementów mięsnych w celu zwiększenia powierzchni wchłaniania solanki. W efekcie tego zabiegu mamy większą wydajność końcową wyrobu, znacznie lepsze związanie plastrów, mniejsze ubytki termiczne. Tenderyzator przeznaczony jest do takich produktów jak: szynka, mięso kulinarne, steki, sznycle.
Skutecznym jest zastosowanie mechanicznej tenderyzacji surowca w połączeniu z masowaniem, obróbką fermentacyjną i leżakowaniem w trakcie dojrzewania.
Charakterystyka:
- Mechanizm tenderyzacji – głowica z nożami tenderyzującymi.
- Wykonanie konstrukcyjne całkowicie ze stali kwasoodpornej.
Wyposażenie standardowe:
- Koła do przemieszczenia urządzenia.
- Trzystopniowy regulator grubości warstwy tenderyzacji dla mięsa ze skórką i bez.
- Głowica nożowa z płynną regulacją prędkości.
- Panel sterowania.
TENDERYZATOR ТN - 700 | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ilość noży tenderyzujących |
szt. |
833 |
|||||||||
Średnica noży |
mm |
4 |
|||||||||
Wydajność |
kg /h |
do 4000 |
|||||||||
Ilość cykli |
ob./min |
15÷30 |
|||||||||
Szerokość transportera |
mm |
600 |
|||||||||
Maksymalna wysokość ciętego produktu |
mm |
150 |
|||||||||
Moc całkowita |
kW |
3 |
|||||||||
Napięcie i częstotliwość zasilania |
V, 50 Hz (3P+PE) |
3 × 400 |
|||||||||
Moc akustyczna |
dB(A) |
70 |
|||||||||
Ciśnienie sprężonego powietrza |
MPa |
0,6 ÷ 0,8 |
|||||||||
Zapotrzebowanie sprężonego powietrza |
m3/h |
do 1 |
|||||||||
Masa |
kg |
450 |
Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.